dissabte, 17 de gener del 2009

RECURSOS D'EGIPTOLOGIA

Benvolguts,

El propi títol del meu bloc fa que aquest ofereixi un amplíssim ventall temàtic de reflexió. No obsant, arran d'això, sorgeix una part negativa: poca especialització, i per tant, menor aprofundiment en els temes.
És per això que, gràcies a la col·laboració d'una bona amiga, us puc ensenyar unes quantes de les moltes webs on es poden obtenir bons recursos, seriosos i professionals, sobre una de les èpoques que més m'apassionen (juntament amb l'efervescència política dels segles XVIII i XIX, no ens n'oblidéssim!!!): Egipte. Els temes són sempre especialitzats, fugint de la divulgació; no es tracta de discriminar-la, però sí saber que, un cop es porta temps amb Egipte, resulta molt limitada.
Som-hi.

BIFAO: Butlletí de l'Institut Francès d'Arqueologia Oriental. Extens recull, majoritàriament en francès i en anglès, d'articles i publicacions especialitzats.
http://www.bifao.net/

Osirisnet.net: Web dedicada a l'anàlisi de les principals tombes i jaciments arqueològics funeraris de l'Antic Egipte, tal i com indica el propi nom (Osiris). Molt recomanable les imatges: fins i tot, es poden visitar les tombes en 3-D!!
http://www.osirisnet.net/

Semblant a l'anterior, però dedicat a Hatshepsut: www.maat-ka-ra.de/english

La Universitat de Basilea també disposa d'interessants recursos sobre egiptologia; de fet, el seu rector, Antonio Loprieno, és egiptòleg. http://pages.unibas.ch/aegyptologie

També trobem revistes interessants com: http://www.jstor.org/

I si us voleu centrar en les piràmides de Giza, podeu consultar: www.gizapyramids.org/code/emuseum.asp?viewpage=authors_list

JOSEP